The North Face

Марката е основана през 1966г., когато алпинизма и туризизма са все още непопулярни спортове. На любителите на тези дейности се налага да използват тежка военна екипировка, която си набавят от военни магазини. Край на това слага страстният любител на ски Дъг Томпкинс, който заедно със съпругата си Сузи Томпкинс решава да отвори малък магазин за туристическа и ски екипировка в Сан Франциско.

През 1968г. Кенет „Хеп“ Клоп придобива The North Face и променя посоката на развитие от търговия на дребно към производство. Първата работилница бива сгушена в задната част на магазина на Телеграф авеню в Бъркли. Година по-късно е вече на лице напълно развита и действаща фабрика.

По същото време е и създадено лого на марката, което познаваме и използваме и до днес. През годините на развитие The North Face се стреми към покоряване на все по-високи върхове. Създават се и се използват високи технологии, които позволяват на професионални спортисти и любители да се доближат максимално до природата, да достигат места познати на малцина. Основна философия на компанията е популяризирането на идеята за опазването на природата.

Днес The North Face е световноизвестен бранд за туристическа и профеционална спортна екипировка. Облеклото, обувките и останалата част от екипировката се тестват от най-популярните атлети и любители на екстремните спортове. Брандът е един от най-разпознаваемите сред хората, водещи активен начин на живот.

Изглед: Списъчен / Табличен
Покажи:
Ред:
Обувките за туризъм North Face Hedgehog Fastpack ни представят водоустойчив, дишащ и омекотяващ моде..
309.69лв
Средно водоустойчивите боти North Face Hike II са проектирани с всички функции, от които се нуждаете..
399.69лв
Пухеното яке North Face Resolve предлага максимална термична защита за туризъм или алпинизъм през ..
549.69лв
Якето North Face Resolve Triclimate е яке 3 в 1, което ви осигурява цялата термична, водоустойчива..
469.69лв
North Face Stover Parka е идеалният вариант за тези, които се интересуват от природата, защото е н..
969.69лв